مقالات

ماکروفر چیست و چگونه کار می‌کند

ماکروفر یا ماکروویو (microwave)  جزء انقلابی ‌ترین لوازم‌ خانگی در قرن بیستم است. نحوه عملکرد مایکروفر با تولید امواج الکترومغناطیسی است که با سرعت نور در محفظه داخلی دستگاه انتشار می‌یابند. این امواج قابل‌ مشاهده نیستند اما اگر می‌توانستیم آن را مشاهده کنیم چیزی مانند یک درخشش شدید به چشم می‌آمد.

مایکروفر سومین روش گرمایش خانگی برای غذا است. گرمایش حاصل از ماکروویو، فناوری است که برای پخت، خشک کردن و طبخ غذا به کار می‌رود. همچنین از این وسیله برای استریل کردن بعضی از مواد غذایی استفاده کرد.شما می‌توانید بهترین برندهای ماکروفر را در فروشگاه اینترنتی هفت پیدا کنید.

نحوه عملکرد ماکروفر

این وسیله می‌تواند بدون وجود شعله و آتش تنها با امواج نامرئی غذا را گرم کند. توضیح عملکرد آن مقداری تخصصی است.عملکرد مایکروفر به زبان عامیانه این گونه است که گرمایش توسط قطعه ای به نام ترانزیستور به وجود می‌آید که فرکانس‌هایی از امواج الکترو مغناطیسی تولید می‌کند.

این امواج با برهم‌ کنش بین مواد دی الکتریک مولکول ‌های غذا باعث می‌شود آن ‌ها به جنب‌ وجوش بیفتند و بر اثر حرکت آن‌ ها و اصطکاک بینشان این انرژی مغناطیسی به انرژی گرمایی تبدیل می‌شود. معمولاً آب موجود در بافت مواد این انرژی را جذب می‌کند، به همین دلیل است که عمل گرم کردن برای مایعات بهتر انجام می‌شود. از همین روی زمانی که غذایی را با ظروف در داخل دستگاه می‌گذاریم ظروف به اندازه خود غذا گرم نمی‌شود زیرا انرژی مغناطیسی در داخل ظروف نفوذ نمی‌کند.

ماکروفر

ماکروفر

ساختار ماکروفر

مایکروفرها از ۴ جزء اصلی تشکیل شده‌ است. قطعه اول در مایکروفر مگنترون نام دارد. این قطعه انرژی الکتریکی یا همان برق را به امواج الکترو مغناطیسی تبدیل می‌کند.

قطعه دوم رزونانس است که برای گرم کردن غذا است.

سومین قطعه یک موجبر است که امواج را به سمت دیوار و محفظه داخلی حرکت داده و هدایت می‌کند و در نهایت برای ایمنی  سیستم کنترل امواج نیز وجود دارد.

محفظه داخلی دستگاه که محل قرار گیری مواد غذایی است از صفحات و دیواره ‌های بسیار بازتابنده ساخته‌شده تا امواج درون آن به صورت مداوم بازتاب شوند و حرکت کنند تا در نهایت توسط ماده غذایی جذب شوند.

کاربرد های ماکروفر

از کاربردهای ماکروفر می‌توان به مصارف تجاری و مصارف خانگی اشاره کرد.مصارف تجاری مثل فست فودها و رستوران‌ها و یا به صورت دستگاه‌های کوچک برای مصارف خانگی قابل استفاده هستند.

پخت گوشت:

پخت مرغ و گوشت با روش معمولی روی اجاق گاز یا باعث به وجود آمدن لکه‌های خون می‌شود و یا مغز پخت نمی‌شود.ولی اگر قبل از پخت گوشت را داخل مایکروفر قرار دهید هم زمان پخت و پز را کاهش می‌دهد و هم با نفوذ امواج درون آن باعث بهتر پخته شدن گوشت می‌شود.

خشک کردن:

ماکروفرها برای خشک کردن میوه ها،مغزیجات،گلها و غیره بسیار کارآمد هستند و شما میتوانید بجای اینکه زمان طولانی آنها را جلوی آفتاب بگذارید از مایکروفر استفاده کنید.

یخ زدایی:

از کاربردهای دیگر مایکروفر یخ زدایی مواد و معتدل سازی دمای مواد است.زمانی که عجله دارید و نمی‌توانید چندین ساعت برای آب شدن مواد فریزری منتظر بمانید با استفاده از مایکروفر در عرض چند دقیقه مواد آماده پخت و پز می‌باشد.

استرلیزه کردن:

امواج دستگاه در عمق مواد نفوذ کرده و آب میان بافتی را تبخیر می‌کند.این کار باعث می‌شود رشد باکتریها به حداقل برسد.

ماکروفر

ماکروفر

مزایای استفاده از ماکروفر برای پخت غذا

-کاهش زمان با حرارت دادن به غذا زمان کمتری برای پخت غذا لازم است.

-طعم و بافت غذا به‌ خاطر همین کاهش زمان گرمایش حفظ‌ شده و حس تازه‌ تری را می ‌دهد.

-مواد مغذی که بر اثر گرما و حرارت زیاد اجاق گاز ممکن است از بین برود را حفظ می‌کند.

-مصرف بهینه انرژی و کنترل فرآیند گرما دادن به غذا یکی دیگر از مزیت ‌های این وسیله است.

حتی بعد از بسته ‌بندی مواد غذایی میتوان آن را در داخل دستگاه گذاشته و گرم کرد.

برخی از ماکروفرهای موجود در فروشگاه اینترنتی هفت:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *